Новини

Аналіз вивісок на вулиці Леся Курбаса

«Тепле Місто» продовжує досліджувати ситуацію із вивісками у середмісті Івано-Франківська та аналізувати, чи відповідають вони прописаним ґайдлайнам.

Аналіз розпочали з однієї із центральних вулиць міста – Січових Стрільців, звіт про яку можна прочитати тут. Далі ми прогулялися з фотоапаратом вулицею Леся Курбаса, щоб знайти, які вивіски є максимально наближеними до зразкових.

У своєму аналізі ми не наводимо поганих чи незаконних варіантів. Ми прагнемо показати такі вивіски, які вже при мінімальному вдосконаленні можна вважати хорошим прикладом для середмістя Івано-Франківська.

Фото та аналітику робив дизайнер «Теплого Міста», керівник проекту «Вивіски» – Василь Гошовський.

В своїх пропозиціях ми дотримуємось архітектурно-художньої концепції зовнішнього вигляду вулиць, яку у вигляді правил та рекомендацій в рамках кампанії з розробки візуального стилю міста нам надала компанія Aimbulance (м.Київ). З концепцію можна ознайомитися тут.

 

На вулиці Леся Курбаса нас зустрічає охайна будівля Івано-Франківської обласної філармонії. На перший погляд, виглядає охайно, але все-таки не ідеально.

 

Плюси:

 

  • правильна основна вивіска виконана об’ємними літерами;
  • відремонтований фасад;
  • дерев’яні двері;
  • наявність пандусу.

 

 

Мінуси:

  • неправильна вивіска з банерної тканини (ліворуч);
  • непродумане розташування місць для афіш;
  • наявність афіш на банерній тканині;
  • металопластикові вікна та двері на другому поверсі.

 

Рекомендації, які допоможуть облаштувати фасад будівлі таким чином, щоб він набув належного вигляду та відповідав ґайдлайнам візуального стилю Івано-Франківська:

  1. Прибрати металеві рами з афішами надрукованими на банерній тканині.
  2. Модифікувати спеціально відведені місця для афіш таким чином, щоб вони були на одному рівні з вікнами.

 

«ГОСТ-бар»

 

Плюси:

  • кронштейн та вивіска виготовлені з натуральних матеріалів;
  • відремонтований фасад;
  • оригінальна велопарковка.

 

Мінуси:

  • основна вивіска, хоча сама по собі виглядає естетично, але у контексті будівлі знаходиться на невідповідному місці та перекриває собою дверний отвір. Цілком достатньо було би слова «ГОСТ», виконаного металевими буквами за тим же принципом, що і фігура склянки на вивісці.
  • наявність дашка над входом;
  • металопластикові вікна та двері;
  • наявність спотикачу.

 

Рекомендації, які допоможуть облаштувати фасад будівлі таким чином, щоб він набув належного вигляду та відповідав ґайдлайнам візуального стилю Івано-Франківська:

  1. Демонтувати дашок над входом.
  2. Забрати спотикач.
  3. Металопластикові вікна та двері замінити на дерев’яні з автентичним дизайном.
  4. Змінити основну вивіску, розмістивши її на русті зверху дверного отвору.

 

Державна установа

 

Плюси:

  • відремонтований фасад;
  • красиві автентичні дерев’яні двері у чудовому стані;
  • наявність пандусу.

 

Мінуси:

  • пластикові таблички розміщені хаотично;
  • примітивні ґрати на вікнах, які не вписуються у стиль будівлі.

 

Рекомендації, які допоможуть облаштувати фасад будівлі таким чином, щоб він набув належного вигляду та відповідав ґайдлайнам візуального стилю Івано-Франківська:

  1. Замінити пластикові таблички на такі, що зроблені з натуральних матеріалів (наприклад, скло, метал), оформити їх в єдиному стилі, розмістити в рядок, не перекриваючи русти.
  2. Зняти ґрати або замінити їх на ковані.
  3. Замалювати ґрафіті на фасаді праворуч.

 

 

«ORIFLAME»

 

Плюси:

  • правильна основна вивіска виконана на склі.

 

Мінуси:

  • поганий стан фасаду будівлі;
  • металопластикові двері;
  • захисні ролети;
  • кондиціонер.

 

Рекомендації, які допоможуть облаштувати фасад будівлі таким чином, щоб він набув належного вигляду та відповідав ґайдлайнам візуального стилю Івано-Франківська:

  1. Відремонтувати фасад.
  2. Демонтувати ролети над дверима.
  3. Замінити металопластикові двері на дерев’яні.
  4. Сховати кондиціонер.

 

Магазин «Плюс»

 

Робота з фасадом магазину «Плюс» була конкурсним завданням при пошуку дизайнера вивісок на відповідну вакансію для «Теплого Міста». У даному проекті було запропоновано демонтаж дашка над входом та кондиціонеру. Вивіску було запропоновано виконати на склі, так як великий вільний простір, який там є, композиційно підходить під місце для вивіски. Також рекомендуємо замінити металопластикові вікна та двері на дерев'яні.

 

Якщо ваша вивіска відповідає ґайдлайнам, розкажіть нам про це. Ми обов’язково про це напишемо.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×